Prenatale workshops 

Alle workshops worden gegeven door een ervaren vroedvrouw van Vroedvrouwenteam Mechelen. In een ontspannen sfeer geven we je zo objectief mogelijke informatie. Je partner of de persoon die je zal begeleiden bij je bevalling is zeker welkom! De workshops gaan door op verschillende plaatsen in Mechelen en omstreken

 

Arbeid en bevallen

Wat is arbeid en hoe herken je het? Hoe ga je er mee om en wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam? In deze workshop leer je alles over het speciale moment van bevallen. Je leert er ook ademhalingsoefeningen en relaxatietechnieken.

Borstvoeding

Eindelijk, je baby is er! Maar hoe gaat dat borstvoeden nu in zijn werk? Je hoort verschillende verhalen en adviezen maar hoe begin je er nu zelf aan? Via deze workshop willen we je in staat stellen om de werking van borstvoeding te begrijpen om zo vlot van start te gaan en dit ook met kennis van de nodige aandachtspunten.

Pasgeboren baby en kraamtijd

De eerste dagen, weken en maanden met een pasgeboren baby zijn vaak een heel intense periode, vol met vele vragen en onzekerheden. In deze workshop reiken we je handvaten aan om je hierop voor te bereiden. Zowel praktische zaken over dagelijks verzorgen, veilig slapen, samen op stap en … komen aan bod. We staan ook stil bij de impact op jezelf en je gezin.